Får man någon motion med elcykel?

Får man motion av elcykel?

Ja, det gör man! Att cykla med elcykel ger dig faktiskt en god träningsupplevelse. Din hjärna och kropp blir stimulerade på ett annat sätt än att cykla med en vanlig cykel, eftersom du kan reglera hastigheten med elmotorn.

Med en elcykel får du även uppleva en effektivare träning. Elcykeln ger dig möjlighet att ta kortare och längre sträckor på samma tid som med vanliga cyklar. Du kan även anpassa motorns styrka efter din form och träningsnivå, vilket gör att du kan ha mer variation i din träning.

Oavsett hur fort du vill cykla eller hur mycket energi du har att lägga på träningen, kan du anpassa din elcykel efter dina behov. Det är en ideal lösning för att också ta det lugnt när man inte orkar cykla uppför den branta backen längre!

Dessutom ger elcykling dig möjlighet att uppleva naturen runt om i världen utan att behöva svettas som en gris. Elcykeln gör att du kan glida lite smidigare fram över grusvägar eller regnvåta stigar. Så oavsett hur mycket motion du vill ha, så är elcykeln ett utmärkt alternativ för att komma igång med träningen!

Ta dig fram smidigt med en elcykel

Även om det inte är samma intensiva träning som när man cyklar en vanlig cykel, ger det dig möjlighet att få in lite mer aktivitet i din vardag. Elcykeln gör det möjligt för alla att ta sig fram smidigare och snabbare, vilket ofta blir en motivator för att cykla lite mer. Så vem som helst kan göra nytta av elcykeln!

Oavsett om du tränar inför ett maraton, vill uppleva naturen på en längre resa eller bara har behov av att ta sig fram snabbare, så är elcykeln ett utmärkt alternativ. Du får den motion du behöver och kan samtidigt ha skoj under tiden. Det är dessutom utomordentligt miljövänligt – perfekt för dig som vill ta en aktiv del i att göra världen till ett bättre ställe!

Får lika mycket motion

En studie har visat att de som cyklar elcykel får lika mycket motion som de som cyklar vanlig cykel. Det innebär att om du tränar med en elcykel kommer du få lika mycket motion och styrka som någon annan som tränar med en vanlig cykel. Med andra ord så är elcykeln ett bra alternativ för att få den rörelse du behöver, utan att behöva överarbeta dig själv.

Hur många kalorier bränner man på en elcykel?

Hur många kalorier du bränner på din elcykel beror helt och hållet på hur intensiv cyklingen är. Fördelen med att använda en elcykel är att du kan anpassa hastigheten och motorns styrka efter din form och träningsnivå, vilket ger dig möjlighet att få in mer variation i din träning. Den vanliga rekommendationen är att man skall cykla minst 30 minuter per dag för att få ut det bästa av träningen. Då kan man förvänta sig att bränna mellan 300-400 kalorier per timme. Det är dock enormt individuellt och beror på vikt, hastighet samt hur långa sträckor du tar dig fram med din elcykel.

Oavsett hur mycket motion du får av en elcykel så är det ett smidigt alternativ till både bil, resa kommunalt och den vanliga cykeln. Många ser det som ett färdmedel mer än att få motion. Är det motion du är ute efter borde du istället kolla på en racercykel.

Lämna en kommentar